2011.08.31

Snapping Hip?

En tjej på 15 år som har ont i höften, på utsidan av låret. Ibland kan hon höra ett knäppande ljud och samtidigt gör det ont. Hon spelar innebandy flera gånger i veckan och står då i mål. Hon har ofta ont då hon springer och efter innebandyträningen. Bör denna tjej uppsöka läkare?

Det hörs som om denna tjej råkat ut för Snapping hip. Det är ett tillstånd där en muskel glider över lårbenets övre yttre utskott. Den glider över med en tydlig knäpp och ger upphov till smärta, men är helt ofarligt. Tillståndet förekommer ofta hos smala och överrörliga kvinnor. När hon står målvakt på innebandyn förmodar jag att hon står på knä med ganska brett mellan knäna. Detta kan fresta på så att just denna muskel blir kort på utsidan av låret. Prova med att stretcha denna muskel efter träningen och en gång om dagen genom att om hö sida: Stå med hö ben bakom vä. Vä knä kan böjas lätt och vä fot kan vila på underlaget med tårna. Hö hand mot ett stöd. För bäckenet till hö, under det att vä bäckenhalva tappas nedåt. Det ska strama på utsidan av hö lår och bäcken.

Nyheter

2018.01.01
Träna ute året runt med PT Annette Romner

 

2017.10.17
Träna morgon eller kväll?

En studie har visat att om du vill öka muskelmassan är det bäst att träna på kvällen. Forskarna menar att förklaringen kan vara att dygnsrytmen påverkar träning och förbränning. Mer om detta kan du läsa i www.forskning.no.

2016.04.17
Dags för Toughest igen.

Då var det dax för Toughest igen den 7 maj på Ribban.

2016.01.07
Återhämtningen lika viktig som din träning.

Hittills har belastningsfasen fått mest intresse, men med mer forskning har man nu konstaterat att återhämtningen har stor betydelse.

2015.07.28
”SPRING SNYGGT”

Och med det menar jag att försök centrera dina rörelser. Nybörjare har en tendens att luta sig mycket framåt och att ta för långa steg som gör att varje fotisättning bromsar upp framåtrörelsen.

2015.07.28
Träna sätesmusklerna om du vill bli snabbare.

Dom svagaste musklerna hos en nybörjare är ofta sätesmusklerna, vars uppgift är att driva dig framåt i löpsteget …

2015.02.01
Nä vi rensar inte skräp på stranden. Vi kör stockträning.
2014.12.01
Vi kör ute HELA vintern.

Det gäller bara att ha bra kläder på. Gortex, flera lager, frysa lite innan man startar ordentligt.

2014.11.08
Faktaspäckad bok om kost och träning.

Jag har hittat en jättebra bok om träningslära. FORMA KROPPEN OCH MAXIMERA DIN PRESTATION.

2014.10.23
På söndag ska Sophia springa Yddingeloppet.

Och 2499 stycken till. Yddingeloppet är Skånes största terränglopp.